Vorbeam zilele trecute cu o prietenă despre multe dintre provocarile antreprenorilor. De departe o problemă importantă este cea legată de personal. Pe lângă faptul că este foarte greu să îți găsești oameni potriviți, și odată angajați este greu să îi pastrezi, dar daca totuși se hotărăsc să plece, ce te faci? Cum te asiguri că activitatea ta nu are de suferit?

O opțiune, foarte simplă și la îndemană este să îți documentezi procesele existente. Adică, odată ce ți-ai definit un mod de lucru, ai vazut care merge și clienții sunt multumiți, documentează-l. Scrie toate activitățile pe care trebuie să le faci, în ordine cronologică, cine este implicat în process, care sunt etapele in care trebuie să iei decizii și dacă interacționezi cu alte procese.

Odată ce ți-ai documentat un proces, va fi foarte simplu pentru un angajat să întelegă ce are de făcut, mai mult, va face de fiecare dată la fel. Un angajat nou se va integra mai ușor, va întelege mai repede organizația și care sunt responsabilitățile sale.

Pe de altă parte, un process documentat este ușor de vizulaizat și îmbunătățit. Așa poți determina care sunt etapele lente ale procesului și unde ai pierderi.

Asigură-te din timp că ai toate procesele documentate și astfel îți asiguri continuitatea afacerii tale.

Sharing is caring!