Una dintre marile provocări ale antreprenorilor este cea legată de personal. Pe lângă faptul că este foarte greu să găsești oameni potriviți din punct de vedere al calificării, dar și al personalității pentru un post specific, este dificil să îi și păstrezi. 

Atunci când ai în compania ta un angajat cheie, ai încredere că munca se face bine și te bazezi pe el, indiferent de situație. Astfel de angajați sunt foarte valoroși pentru succesul firmei și continuitatea afacerii, iar managementul trebuie să investească în ei și să încerce să îi păstreze pentru o perioadă cât mai lungă. 

Se poate întâmpla ca motivația și recompensele să nu mai fie de ajuns, iar angajatul să simtă că are nevoie de o schimbare și să decidă să plece. Motivele plecării pot fi diverse, poate chiar să nu fie legat de companie, ci de familie, sănătate sau alte obligații personale. Astfel, tu trebuie să fii pregătit întotdeauna și să știi cum să (re)acționezi la demisia unui angajat important. Activitatea organizației nu trebuie să sufere, ci să se continue în condiții normale.

Ce faci cand iti pleaca un angajat important

Cum asiguri continuitatea activității organizației tale?

Cel mai simplu și mai eficient mod de a-ți asigura continuitatea activității după demisia unui angajat cheie, este să îți documentezi procesele existente. Odată ce ți-ai definit un mod de lucru, ai analizat felul în care funcționează, iar clienții sunt mulțumiți de rezultat, înseamnă că merită să îl documentezi. 

Cum faci acest lucru? Scrie toate activitățile de care trebuie să te ocupi, în ordine cronologică, incluzând:

  • cine este principalul responsabil;
  • alte persoane implicate, cu roluri secundare;
  • etapele în care este nevoie de luarea unor decizii;
  • posibile provocări întâmpinate;
  • interacționarea cu alte procese;
  • rezultatul dorit.

Odată ce ți-ai documentat un proces, va fi foarte simplu pentru un angajat să înțeleagă ce are de făcut. Mai mult, va face de fiecare dată la fel. Un angajat nou se va integra mai ușor, va înțelege mai repede organizația și care sunt responsabilitățile sale.

Pe de altă parte, un proces documentat este ușor de vizualizat și îmbunătățit. Așa poți determina care sunt etapele lente ale procesului și unde ai pierderi.

Asigură-te din timp că ai toate procesele documentate și astfel îți asiguri continuitatea afacerii tale!

procesele documentate asigura continuitatea afacerii


Sharing is caring!